15 Ağustos 2012 Çarşamba

Lahana ve Zayıflama Teknikleri

Zayıflam yöntemlerinin başında olan Lida Yosun hapı ile Lahana turşusu dünyadaki en sağlıklı besinlerden birinin (lahana) yine dünyadaki en sağlıklı işleme yöntemlerinden biriyle (fermantasyon) yapıldığı bir besindir. Sonuçta ortaya çıkan yiyecek sağlık geliştirme yarışmalarında sürekli olarak birinci gelir. Lahana etkisini tartışmak gereksiz. Lida kapsülü, fermantasyona uğramamış doğal bir gıda takviyesi olup lahana suyu ve lahana turşusu ile birlikte tüketildiğinde etkisini arttırabilen nadir zayıflama ürünlerindendir. Fermantasyon, basit tanımıyla besinin, yiyeceklerdeki karbonhidrat ve proteinleri kıran bakteriler gibi mikroorganizmalarca doğal yollarla “işlendiği,” sonunda da nihai ürünün elde edildiği eski bir hazırlama ve koruma tekniğidir ki yoğurt, lahana turşusu, miso, eski moda soya sosu ve kimchi bu tekniğin kullanıldığı en çarpıcı örneklerdir. Lida ile alınabilen bu yiyeceklerin besinsel değerinin yüksek olmasının iki nedeni vardır, içerikleri ve geçtikleri işlem. Ticari besin üreticileri fermantasyon tekniklerini bir “standarda” oturtmaya çalışmışlardır.

0 yorum:

Yorum Gönder