11 Haziran 2012 Pazartesi

Damar Sertliği ve Obezite

Merhaba sevgili Lida hapı zayıflama ilacı kullanıcıları bugün sizlerle damar sertliği ve obezite ilişkisini açıklayan bir araştırmanın verilerini paylaşacağım.
1950′lerden bu yana farklı ülkelerde obezite ve damar sertliği hakkında yapılan otopsi araştırmaları devam etmekte olup kanıtlar aynı tutarlılığı göstermektedir. Siyah, beyaz kadın ve erkeklerin otopsisinde çıkan sonuç hep aynıdır: “Obezitenin kendisi damar sertliğine yol açmaz.” Bu bildiri New Orleans’da siyah ve beyaz 1.320 erkek üzerinde yapılan otopsi araştırmasını yürüten Louisiana Üniversitesi Tıp Merkezi’nde Dr. Yogesh Patel tarafından yapılmıştır.
Muazzam obez kadın ve erkeklerde bile obezite ve damar rahatsızlıkları arasında ilişki bulunmamıştır. NIH araştırmacıları Dr. Carole Warnes ve William Roberts 1984 yılında, ölümlerinde 135-225 kilo ağırlığındaki kadın ve erkekler üzerinde yaptıkları otopsi çalışmalarıyla ilgili bir rapor yayınlamışlardır. Rapor sonuçlarında aynı yaşlardaki obez olmayan insanlara göre bu vücutlarda koroner damarlarda daha fazla damar sertliği gözlemlenmediği bildirilmiştir.
Belki de en belirgin otopsi çalışması 1960 yılında otopsi sonuçlarını toplamaya başlayan, zamanla 14 farklı ülkeden 23.000 koroner damar rahatsızlığınıdeğerlendiren Uluslararası Damar Sertliği Projesi’dir. Analiz edilen örnek sayısı ile coğrafi ve etnik çeşitlilik bu çalışmayı kapsamlılık anlamında tek kılmaktadır. Araştırmanın sonuçları 1968 yılında 23 uzman ve bilim adamı tarafından bir makalede yayınlandığında bulguların anlamı son derece açıktı: “Obezite, vücut ağırlığı, vücut yağı ve boyun çeşitli ölçümleriyle damar sertliği arasında bir ilişki bulunamamıştır.”
50 yılı aşkın bir süredir otopsi sonuçları tutarlı şekilde obezitenin kalp rahatsızlıklarına neden olmadığını ortaya koymakta ancak bu sonuçlar göz ardı edilmektedir. Neden? Bir kez daha hakim ideoloji ile örtüşmeyen sonuçların göz ardı edilmesi mi söz konusudur? Yoksa bu çalışmalar metodolojilerinin ve tarihin eski olması nedeniyle mi?
Sonuç olarak obezite kendi başına damar sertliğine neden oluyor denilemez ancak obezitenin de bir hastalık olduğu göz önünde bulundurulursa, damar sertliğine neden olan faktörlere etkileyebileceği ortadadır. Fazla kilolardan kurtulmak söz konusu olduğunda Lida zayıflama ilacı en iyi çözümdür. Lida hapı sizin sağlıklı bir şekilde zayıflamanızı sağlar. Fazla kiloların sebep olduğu hastalıkların tedavisini ilgili uzmanlar ile görüşerek yapmalısınız.

0 yorum:

Yorum Gönder