11 Haziran 2012 Pazartesi

Lida ve Flavonoidler’in Ortak Özelliği

Flavonoid maddeler alerji, atopik dermatit, astım, Candida enfeksiyonları, katarak, diyabet, gout (Gut), hemoroid (basur), makula dejenerasyonu, migren, periodontal hastalıklar (diş eti hastalıkları), mide ülserleri ve varis’te koruyucu olarak etkili olmaktadır.
Ancak pek çok yayın ve medya aracında bildirilenin aksine koruyucu olarak rol oynamaktadır. Tedavi edici olarak değil. Bu konunun altını özellikle çizmek ve sizi bu konuda uyarmak istiyorum. Maalesef sürekli maddi çıkarlar doğrultusunda ve reyting uğruna gerek bazı ilaç, vitamin, mineral sektörleri ve sağlık sektörleri gerekse bazı bu konuda açıklama yapan medyatik şahıslar, gerek vitamin, mineral ve gerekse de flavonoid maddeleri ileri sürerek adeta bunları tüketmekle kanser, dermatit, Diyabet gibi hastalıkların tedavi edilebildiğini ileri sürmektedir. Böyle bir durum asla söz konusu değildir. Bu tür bilgiler tamamen asılsız ve yanlıştır. Aynı durum Lida için de geçerlidir. Lida tedavi amaçla kullanılamaz. Fazla kiloların verilmesiyle beraber vücudun üzerindeki baskının azalması kiloların neden olduğu bir takım hastalıkların iyileşmesine yardımcı olabilir ama bu Lida ilacının içindeki maddelerin değil, kilo vermenin ortaya çıkardığı bir durumdur. O yüzden aradaki fark iyi anlaşılmalıdır. Bu tür maddelerle vücudunuzu toksik radikallere karşı koruyabilir, vücudunuzda detoks gerçekleştirebilir ve bu şekilde ilerde karşılaşacağınız hastalıklara karşı bağışıklık sisteminizi daha çok güçlendirmiş olursunuz.
Ancak kanser, Diyabet, kalp hastalığı, dermatit, varis vb. pek çok hastalık bu maddeler sayesinde iyileşmez. Yani hastalığın oluşumunu engellersiniz. Hastalığa yakalanmayı engeller, hastalığa yakalanma riskini azaltmış olursunuz. Ancak olan bir hastalığı asla tedavi edemezsiniz. Buna karşılık söz konusu hastalığa yakalanmışsanız bu hastalığın tıbbi tedavi ile daha kolay iyileşmesini ve ilerlememesini, kontrol altına alınmasını bu maddelerle destekleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder