11 Haziran 2012 Pazartesi

Hareketli ve Uzun Bir Yaşam

Merhaba sevgili zayıflatıcı kapsül Lida kullanıcıları. Bugün sizlerle bir araştırmanın verilerini paylşacağım.
Stanford Universitesi’nde Aile, Toplum ve Önleyici İlaç Bölümü’nde fahri profesör olan Dr. Ralph Paffenbarger üniversiteye 1916 ve 1950 yılları arasında giren yaklaşık 17.000 Harvard mezununa ait sağlık ve ölüm gerçeklerini gözlemlemiştir. 1960′ların başında, yalnızca Dr. Paffenbarger ve ekibi kendileriyle irtibata geçtiklerinde sağlık sorunu olmayan mezunlar araştırma programına dahil edilmiştir.
Başlangıçta kabaca 30 ila 65 yaşlarındaki tüm mezunlardan sağlık üzerinde potansiyel etkileri olduğu düşünülen nitelikler ve davranış biçimleri ile ilgili formları doldurmaları talep edilmiştir.
Bu formlar vücut ağırlığının yanı sıra, haftada 500′ün altından 2000′in üzerine kadar, harcanan kaloriye göre sınıflandırılan fiziksel hareket bilgisini de içermektedir. İzlenen yıllarda denekler yaşamlarını yitirdikçe ölüm nedenleri raporlanmış ve çeşitli risk faktörleriyle ölüm nedenleri arasında bağlantı kurulmasına çalışılmıştır.
Uzun bir ömre sahip olma şansına sahip olan erkekler okul yıllarından sonra en çok kilo alan ve aynı zamanda yürüyerek, merdiven çıkarak, çeşitli sporlarla haftada en az 2000 kalori harcayan erkeklerdir. Bu erkeklerin aldıkları kilolar az değildir çoğu 11 kilo ve üzerinde kilo almıştır. Fiziksel hareketin seviyesine göre okuldan sonra 10 kilo üzerinde kilo alan erkekler 7 kilonun altında kilo alanlara göre % 19 ila 32 oranda düşük ölüm riski taşımaktadır. Bu yaşlandıkça daha fazla kilo almanızı önermek demek değildir çünkü alınan kilolar fiziksel hareketin etkilerinden bağımsız değerlendirilemez. En az 7 kilo ya da fazlasını alan ancakhareketsiz yaşamları olanların ölüm riski oranları fiziksel harekete sahip olup aynı oranda kilo alanlara göre % 53 ila 96 fazladır. Kilo ve kilo alımı açıkça sağlık hakkında çok az anlamlı bilgi sağlar. Ancak yaşam tarzı dahilinde incelendiklerinde kiloların etkisi değerlendirilebilmektedir.
Bu araştırmada varılan sonuç hareketli olmanın yaşam süremizi uzattığıdır. Araştırmaya göre yaşlandıkça biraz kilo almak normaldir ama hareketli olmak şartıyla! Hareketsiz yaşam sürerek biraz kilo alan insanların yaşam sürelerinde olumlu bir değişiklik olmamıştır. En başından beri sizlere Lida ile zayıflarken kısa süreli de olsa egzersizler yapmanızı tavsiye ediyoruz. Bu egzersizlerin amacı da işte budur. Hem zayıflamanın derinizde oluşturacağı sarkmaları engellemek hem de daha kaliteli bir yaşam tarzına sahip olmak.

0 yorum:

Yorum Gönder