11 Haziran 2012 Pazartesi

Havuç ve Göz Sağlığının Yosun Hapıyla İlişkisi

Massachusetts’de (A.B.D) gerçekleştirilen ve 1300 yaşlı denekte uygulanan bir araştırmada her gün bir adet orta boy havuç tüketiminin veya bir su bardağı dolusu taze havuç suyu tüketiminin %60 oranında kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azalttığı belirlenmiştir.
Havucun yetersiz tüketimine bağlı olarak veya başka A vitamini yönünden zengin gıda maddelerinin de yetersiz tüketimi ile A vitamini ve beta karoten yetmezliğine girdiğinizde, her an gece körlüğü veya makula dejenerasyonu gibi göz rahatsızlıkları ile karşılaşabilirsiniz. Ayrıca daha önce, gözün kornea denilen lens kısmını örten mükoz salgıdan bahsetmiştim. Bu mükoz salgı ve göz sıvısı beta karoten yani A vitamininden üretilmektedir. Beta karoten ve A Vitamini sağlığımız için hayati önem taşır. Lida yosun kapsülünün içindeki maddelerin Beta Karoten veya A vitamini emilimi üzerinde olumsuz bir etkisi bulunmamaktadır. Beta karoten ve A vitamini yetmezliğine bağlı olarak bu mükoz salgının yetersiz üretilmesi neticesinde onun yerine keratin adlı koyu renkli ve katı madde üretilerek kornea yani göz yüzeyini kaplar.
Böylelikle görme bulanıklaşır. Bu durum katarak olarak isimlendirilir. Şayet tedavi edilmez, yani beta karoten ve A vitamini yönünden yetersiz beslenmeye örnek olarak yetersiz havuç tüketmeye devam edilirse, bu maddeler kornea yüzeyinde birikerek daha da kaim bir tabaka oluşturur. Artık sonuç kalıcı körlüktür. Bu durum Xropthalmia olarak adlandmlır. Bu rahatsızlığın daha hafif şekli olan kataraktahalen geç kalınmamıştır. Yoğun miktarda beta karoten ve A vitamini takviyesi ile katarak tıbbi tedavinin de etkisini yanına almak suretiyle düzelebilmektedir. Ancak beta karoten ve A vitamini yönünden fakir beslenmeye devam edildiği takdirde, artık geriye dönüşümü olmayan ve kalıcı körlükle sonuçlanan tablo ile karşılaşılmaktadır. Bu nedenle siz Lida hapı yosun kapsülü kullanıcılarının yeteri kadar beta karoten ve A Vitamini alabilmesi için bolca havuç tüketmeniz önerilmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder