11 Haziran 2012 Pazartesi

Güzellik Anlayışı ve Lida ile Zayıflama

Merhaba sevgili Lida yosun hapı kullanıcıları bugünkü yazımda kilo ve güzellik anlayışına ve zayıflamanın nasıl bir sektör haline geldiğine değineceğim.
Güzel görünümlü, çekici bir vücuda sahip olmak için insanlar öteden beri çaba göstermektedirler. Zaman değiştikçe insanların güzellik anlayışı da değişir. Örneğin Orta Çağ Avrupası’na bakarsak tuvallerde balık etli kadınların resmedildiğini görürüz. O zamanların güzellik anlayışına göre insanlar balık  etli olmayı tercih ediyorlardı. Günümüzde ise nispeten zayıf olmak tercih edilir. Ancak 20. YY’da zayıflamak sadece “güzel görünmek” amacından uzaklaşıp bir pazar haline gelmiş ve insanlar daha az yaşayacaklarına, bazı hastalıklara daha kolay yakalanacaklarına inandırılarak bu konuda harekete geçmeleri istenmiştir.
Kilo, kolaylıkla ve düşük maliyetle ölçülebilir bir değişken olduğundan sigorta şirketlerinin doktorları ve istatistikçileri yıllar boyunca müşterilerinin sözleşmelerinde yer alan verileri değerlendirerek vücut ağırlığı ve ölüm arasında bir bağlantı olup olmadığını araştırdılar. İlk kez ortaya çıktıkları 1897 yılından 1983 yılına kadar tahmini ölüm riskine hizmet etmek üzere hazırlanan sigorta sektörünün boy-kilo tabloları işte bu şekilde doğmuştur.
Endüstriyel bir kaygıyı ulusal sağlık gündemine dönüştürme kampanyasının ilk örneklerinden biri New York Mutual Hayat Sigortası tıp direktörü Dr. Brandreth Symonds tarafından McClure’s dergisinin 1909 yılı Ocak sayısında yayınlanan bir makaledir. New Jersey Tıp Topluluğu’nda bir grup doktora verdiği konuşmadan esinlenerek hazırladığı makalede “aşırı kilo, yağ ya da kastan da oluşsa yedek direnç stoku değildir, aksine kas ise beslenmesi gereken bir yüktür, yağ ise açıkça beslenme ve hareket ile mücadele eder” der.
Doktorlara önerdiği yağ kontrolü ise şöyledir. “Yağ kontrolü hastalarınıza telkin etmeniz gereken bir vaazdır”. Amerikalıların vücut ağırlıklarını yaşları, cinsiyetleri ve boyları ile orantılı olarak, mümkün olduğunca ortalamaya yakın değerlerde tutarak sağlıklarının değerini bilmeyi öğrenmelerinin gerektiğini düşünür. Bu nedenle Metropolitan Hayat Sigortası Şirketi bir Sosyal Yardım Bölümü oluşturmuş ve sosyal sağlık üzerine eğitici programlar başlatmıştır. 1943 yılına gelindiğinde 75 yıllık çalışma sonucunda sağlıkla ilgili 1,2 milyar adet yayın oluşmuştur.
Kısacası insanlar çeşitli nedenlerle zayıflamaları gerektiğine inandırılmıştır. Lida zayıflama kapsülü kullanmanın asıl amacı güzel ve çekici bir vücuda sahip olmak olmalıdır. Zira Lida ‘nın zayıflamak haricinde herhangi bir hastalığı tedavi edici etkisi yoktur. Ancak en önemli özelliklerden biri zayıflarken sağlığınıza zararlı etkilerde bulunmamasıdır. Bu noktanın özellikle üzerinde durmak istiyorum zira zayıflama hevesiyle sağlığından olan bir çok insan var…

0 yorum:

Yorum Gönder