9 Haziran 2012 Cumartesi

Lida ile Organik Beslenme


Neden mi? Şimdi size on tane iyi sebep sıralayacağım:
Lida kullanıcıları; Tadın. Kendi bahçenizde yetişmiş havuçları deneyin. Göreceksiniz, daha fazla yiyeceksiniz. Tutumlu olun. Bahçenizde tonlarcasını yetiştirebilecekken neden bir kilo havuca o kadar para Ödeyesiniz ki?
Kontrol. Marullarınıza ne sıktığınızdan siz sorumlusunuz. Üzerlerinde çok uluslu şirketlerin öbeklenmiş gazları ve kepçeyle kimyasal ilaç yok en azından. Ya da ağza bile değmeden kapalı kutularda aylarca saklamak yok. Hepsi sizin! Marketten aldığımız bir torba klorla yıkanmış salatadan ziyade, kilo verdirici C vitamini canlılığıyla toplanır. Doğal ve organik olan sebze ve meyveler Lida zayıflama döneminde pazarda satılanlara göre çok daha iyi destekçi olur.
Çevre güvenilirliği. Paketleme yok. Üretim süresi takibi yok. Suçlu hissetmek yok. Organik gübrelemeye geçmek daha etik bir yönelim. Her ne kadar iğrenç olsa da ben solucanlısını tavsiye ederim. Benim tercihim ise organik atıkları, yumurta kabukları, çay poşetleri, tavuk kemikleri ve benzerlerini parçalamayı başaran sıcak gübreleme yapımı. Tabii ki düğün hediyesi olarak teyzenizin verdiği setteki gümüş çay kaşıklarını değil. Şunu söyleyebilirim ki içim çok rahat.
Rahatlayın. Bunlar yerel, mevsiminde ve doğal şartlarında yetişmiş yiyeceklerdir ve biliyoruz ki onu bu kadar güzel yapan da bu. Ve de nispeten kolaydır. Kabaklarınızı sulamayı, kırmızı marulları inceltmeyi, çalı fasulyelerini ayıklamayı, fideleri dikmeyi, patatesleri gömmeyi unutmadığınız sürece. Belki bir kitaba ihtiyaç duyabilirsiniz. Carol Klein’ ın Grow Your Own Veg kitabını tavsiye ederim.
Egzersiz yapın. Yarım saat bahçedeki yabani otları temizlerseniz yaklaşık 150 kalori yakacaksınız. Ondan sonra muhtemelen maniküre ihtiyacınız olacak bu da 50 kalori daha demek.
Arkadaşlık. Eğer bahçede yetişmiş bir torba pırasayı alıp arkadaşınızın evini ziyaret etmediyseniz, yaşamıyorsunuz demektir. Bugünlerde sayısız tanıdığın kapınıza kutularca meyve, sebze ve yeşil erikli körü getirdiğini görebilirsiniz; Britanya’ nın şu anda yiyeceklerini İkinci dünya savaşı sırasında olduğundan daha çok evde yetiştirdiği sanılıyor. Bu bir kutu çikolatayla ziyarete gitmekten çok daha iyi olabilecek bir zayıflık rüyası. Ama artık kilo vermek hayal değil. ÇünküLida zayıflama hapı her şekilde sizi destekleyebilecek güçte ve bunu bir de organik ürünler tüketerek desteklerseniz alacağınız etki ikiyle çarpılır. Lida ürünü kullananları ve belirli bir düzen içerisinde dengeli bir şekilde beslenenleri her zaman destekler ve bu şekilde 45 günlük bir dönem sizin için mucize olan bir döneme dönüşebilir.
Övünülecek haklar. Eğer meyve ve sebze üretmek için kiraladığınız bir bahçeniz varsa çok şanslısınız demektir ama bu durumda Hermes Birkin markasını unutmalısınız. Toplumun kaymak tabakasının şu anda tek istediği sürekli olarak ıspanak ve yeşillik yetiştirebileceği işlenmiş bir toprak parçası. Britanya’ da bahçe kiralamış yaklaşık 330.000 insan olsa da 100.000 kadarı da bahçe için yedek listede bekliyor. Rakipleri püskürtmek için, bundan bedeninizin faydalanacağını bilerek, çapanızı kullanmaktan çekinmeyin.

0 yorum:

Yorum Gönder